Leadership

Manažment zmeny

Zmena ako spôsob prežitia, ktorému dobre rozumieme

Zvládanie zmien v náročných situáciách

Dá sa na zmenu pripraviť? Je zmena vôbec potrebná? Možno aj Vy cítite potrebu zmeny, ale vidíte množstvo prekážok, ktoré Vám bránia urobiť prvý krok.

Zmena znamená život a v živote organizácie je práve zmena často jedinou možnosťou prežitia. Každá zmena v organizácii je podmienená zmenou prístupu, ktorý začína na vrchole - u "šéfa". Proces zmeny býva náročný a nielen realizácia veľkých zmien často bolí. Ale nebyť tejto bolesti neprišiel by zisk ani úspech.

Zmena prístupu, keď Vás konkurencia začne valcovať (case study)

Predstavte si obchodný tím, ktorý je dlhodobo úspešný, dosahuje pravidelne výborné výsledky. Táto situácia mu prináša mu vo firme vysoké hodnotenie a status nenahraditeľnosti. Členovia tímu si veria, sú sebavedomí a prejavujú vysokú lojalitu spoločnosti. Avšak situácia na trhu sa zrazu zmení. Prichádza nová konkurencia, ktorá prináša na trh výborný produkt, vysoko konkurenčný voči produktu spomínaného tímu. Rozhodne sa pre agresívnu stratégiu predaja. Využíva silnú argumentáciu na hranici etiky.

Týmto prístupom získava rýchlo mnohých zákazníkov. Tím sa dostáva pod tlak, prestáva si veriť, čo má dopad na kvalitu predaja a komunikácie so zákazníkmi. Je to situácia s ktorou je náročné sa vyrovnať. Manažment spoločnosti hľadá cestu, ako zvrátiť situáciu a opäť získať stratenú pozíciu na trhu a zabezpečiť dosiahnutie plánovaných cieľov.

Ako by ste riešili takúto situáciu Vy?

Čo by mal urobiť manažment?

Ako to nakoniec dopadlo?

Príďte s nami podiskutovať do hotela Saffron na naše Pracovné raňajky v piatok 14.10. a prezradíme vám ako sme postupovali v riešení. Okrem množstva užitočných a inšpiratívnych myšlienok Vám odhalíme aj osvedčené techniky: "Ako dostať z obchodného tímu viac"

Martin Chinoracký

Riaditeľ spoločnosti