Leadership

Výkonnosť obchodného tímu

Dostaňte z obchodného tímu viac!

Patríte k manažérom obchodnej skupiny alebo riadite predaj v celej firme? Často premýšľate, čo viac musíte urobiť, aby váš obchodný tím fungoval lepšie a podľa vašich predstáv? Dokážete využiť schopnosti a talenty členov vášho tímu a pretaviť ich do kvalitnejších výsledkov práce?
Talent vs. tvrdá práca?
"Talent je lacnejší ako soľnička. To, čo odlišuje talentovaného od skutočne úspešného jedinca, je tvrdá práca" - Stephen King, americký spisovateľ.

Slovíčko "versus", v tomto prípade možno zameniť za spojku "a". Talent a tvrdá práca idú ruka v ruke. Talent nám dáva náskok, ale tvrdá práca nám umožní dobehnúť až do cieľa. Pretože tvrdá práca poráža talent, ak talent na sebe tvrdo nepracuje.
To znamená, že obchodník má jedinú možnosť. Či už je alebo nie je obdarený talentom, musí na sebe usilovne pracovať a byť vytrvalý, aby dosiahol lepšie výsledky. Pretože najúspešnejší obchodníci sú tí, ktorí tvrdo pracujú na využití a rozvíjaní svojho talentu.

Ako zhodnotiť úspech obchodného tímu?
Odporúčame vám 3 tipy pre riadenie a vedenie obchodného tímu:

  1. Nastavte kvalitný systém práce pre vašich obchodníkov. Vytvoríte tým podmienky pre ich vysoké pracovné tempo. K tomu vám pomôžu správne zvolené ukazovatele výkonnosti, ich meranie a vyhodnocovanie počas pravidelných rozhovorov s obchodníkmi.

  2. Pracujte na zvyšovaní kvality aktivít vašich obchodníkov. Formou ich vzdelávania, tréningom zručností a koučovaním zameraným na dosiahnutie nových a lepších návykov.

  3. Upevňujte vo vašom tíme odhodlanie uspieť srdcom lídra. Ak svojim ľuďom prejavíte ľudskosť a rešpekt, vtedy vás budú nasledovať.

Pomyslíte si, hm fajn, ale ako tieto odporúčania pretaviť do každodennej praxe? Ako postupovať, aby ste dosiahli želaný výsledok?

Príďte do hotela Saffron na naše Pracovné raňajky v piatok 24.6. a dozviete sa to! A okrem toho vám odhalíme aj užitočné techniky v téme: "Ako sa naučiť zvládať náročných klientov."

Váš záujem, prosím, potvrďte emailom na lucia.rackova@libellius.com alebo telefonicky na 0915 700 505.

Juraj Líška

Riaditeľ konzultačnej divízie